BURDUR / BUCAK - Hüseyin Türker Ortaokulu

KURUMUN TARİHÇESİ

HÜSEYİN TÜRKER ORTAOKLU

1980’li yıllara gelindiğinde Fatih Mahallesi’nin batı bölgesine yerleşimler çoğaldı. Mahallenin bu bölümünde de bir ilkokula ihtiyaç duyularak 1985 yılında Fatih Sultan Mehmet İlkokulu açıldı. İlkokul ile birlikte ortaokul ihtiyacı da hissedildi ve ilkokulun bitişiğindeki Çocuk Bahçesine bir bina yapılarak Mimar Sinan Ortaokulu olarak eğitim-öğretim hayatına başladı.(1990) Okulun müdürlüğüne Seyfettin Zengin getirildi.

Mimar Sinan Ortaokulu bir yıl yaşayabildi. O yıllardaki “İlköğretim Okulu” uygulaması gereğince 1991 yılında ilkokul ile ortaokul birleştirilerek Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu adını aldı. Kasabanın ilk ilköğretim okulu olan bu okul 2012 yılına kadar aynı adla eğitim-öğretimdeki haklı yerini aldı.

2012 yılında yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim-öğretim sistemi gereğince Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ilk ve ortaokul olarak yeniden ayrıldı. Ortaokul önceki adını alarak Mimar Sinan Ortaokulu oldu. İki okul aynı binada eğitim-öğretim hayatına devam etti.

2014 yılında Hayırsever Hacı Hüseyin Türker tarafından 18 derslikli yeni bir ortaokul binası yaptırdı. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Mimar Sinan Ortaokulu, hayırseverimizin adını alarak Hüseyin Türker Ortaokulu oldu.

Mimar Sinan’dan Hüseyin Türker Ortaokulu’na ulaşan bu yol geleceğe doğru emin adımlarla uzayıp gidecektir.

Yayın: 27.03.2015 - Güncelleme: 01.04.2015 16:10 - Görüntülenme: 2904